06-05-2019: Nieuwsbrief release Recept Locatie 10.3

We hebben weer hard gewerkt aan een uitbreiding van de functies en mogelijkheden binnen Recept Locatie. Hieronder vind je alle nieuwe functies en opgeloste bugs die je vanaf dinsdag 14 mei terug zal vinden.

Nieuwe Functies

• Fiatteringsfunctie: je kan een recept al klaarmaken in Pharmacom en inscannen in Recept Locatie vóórdat een huisarts het recept heeft gefiatteerd. Het bericht wordt pas verstuurd op het moment dat de huisarts akkoord heeft gegeven. Deze functie kan je aanzetten door middel van het volgende vinkje:
    image
  • Beveiliging op tabblad 'Geavanceerd': vanaf de nieuwe release is dit tabblad niet meer toegankelijk. Deze is met een wachtwoord beschermd en is alleen toegankelijk voor Apotheek Partners. Op dit tabblad staan gevoelige instellingen. Als hier iets wordt gewijzigd, werken koppelingen met het AIS en andere systemen niet meer. Er wordt te vaak iets (onbedoeld) in gewijzigd, wat grote gevolgen heeft. Daarom hebben we besloten dit tabblad af te schermen voor gebruikers.
  • Instellingenmodule: het is vanaf de Recept Locatie 10.3 mogelijk om 2 x 999 bakken aan te maken. Dit zijn de BB en BC bakken.
  • Eerste Uitgifte in bericht vermelden (alleen voor Pharmacom en Farmasys gebruikers): er is een tag toegevoegd aan de Recept Locatie berichtgeving. Deze tag kun je toevoegen aan de tekst van een bericht. Dit is de tag: %%EERSTEUITGIFTE%%. Plaats deze tag in berichten om een extra stuk tekst aan berichten toe te voegen: "uw recept bevat eerste uitgifte van nieuwe medicatie, we geven hierover graag extra uitleg"

image

• Recept & Nummer (alleen voor Pharmacom gebruikers): alle Eerste Uitgifte recepten kunnen een speciale zorgbaliecode verstuurd krijgen. Je hoeft een EU dan niet meer op een aparte kastlocatie te plaatsen, maar deze kan overal geplaatst worden in de kast. Het systeem ziet dat het een EU betreft en stuurt een aparte zorgbaliecode naar de patiënt. De patiënt wordt, na invoeren van de code, bij binnenkomst automatisch geleid naar de daarvoor ingestelde (privacy-)balie en hoeft hier zelf niet over na te denken.

image

• Aanpassingen in berichten TAGS: er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd in de berichten tags. Deze waren gericht op spelfouten en aanhef.
  • PostNL en AMP module: Het is in de nieuwe release mogelijk om een etiket nogmaals te printen.

Opgeloste bugs:

• Meldingen van bezorger: diverse meldingen van de bezorger waren niet zichtbaar als je het recept oproept in je AIS. Dit is opgelost.
  • image
  • WIFIscanner i.c.m. bezorgmodule: er waren problemen met het verplaatsen van een recept uit de bezorgmodule naar de afhaalkast bij het gebruik van de mobiele wifiscanner. Dit is opgelost.
  • Pharmaself24:tussen 18 uur en 8 uur was het niet mogelijk om een recept in de Pharmaself24 te laden bij een CGM koppeling. Dit is opgelost.
  • ROWA: het in 1 keer uitladen van pakketjes uit de ROWA vanuit Recept Locatie is weer werkzaam.
  • Servilocker: het scherm dat verschijnt bij het oproepen van een recept bij de Servilocker koppeling is vergroot. Nu is de hele ophaalcode van de Servilocker zichtbaar.
  • De barcode "verplaats": deze werkt nu in elk scherm in Recept Locatie
  • Op bericht sorteren: het is nu ook mogelijk om op bericht te sorteren in de afhaalkast.

Wist je dat:

• Wij niet meer bereikbaar zijn via Whatsapp. daarvoor in de plaats hebben we iets anders: Live Chat. Via onze website en binnenkort ook rechtstreeks vanuit onze software kan je ons je vragen stellen.Kijk maar eens op www.apotheekpartners.nl
  • Je het rode scherm niet i.c.m. een ander wachtrijsysteem dan Recept & Nummer kan gebruiken? We hebben gemerkt dat er apotheken zijn die dit aanzetten, maar dit leidt tot conflicten in de Recept Locatie Server (touchscreen).
  • Je het rode scherm alleen op de server kan aanzetten, als je gebruik maakt van de "oude" snelbalie optie en/of Recept & Nummer. Er werd nog weleens gebruik gemaakt van de mogelijkheid om deze functie op een ander scherm dan de server te activeren. De werking hiervan wordt niet gegarandeerd en hier wordt geen service op verleend.
  • Je in de bezorgmodule op het tabblad bezorging meenemen in de tabel 'Meegenomen voor bezorging' zelf aan kan geven wat je wilt zien?

imageEn dat je bij dezelfde pagina ook je eigen indeling kan kiezen?

image
  • Er een vernieuwde koppeling is tussen Kijksluiter en Recept Locatie? Er is een filmpje van gemaakt.
  • We regelmatig de vraag krijgen of we SMS'jes die ontvangen worden ergens kunnen opslaan, inlezen of inzien. Helaas is dat niet mogelijk binnen Recept Locatie.
  • We een Aftekenmodule hebben? Hiermee kan je de klant voor ontvangst aan de balie laten tekenen.
  • Mails niet altijd ontvangen worden door klanten? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Lees er hier meer over.

Wil je meer weten over één van deze weetjes? Laat het ons weten via de Live Chat op onze website of mail ons: info@apotheekpartners.nl

In de planning

• Mandatenmodule: met veel trots lanceren we zeer binnenkort een nieuwe module om de papieren toestemmingsformulieren te registreren. Deze zijn dan digitaal in te zien bij het afleveren. Hierover zullen we je apart informeren.