05-08-2019: Nieuwsbrief release Recept Locatie 10.4 en Recept & Nummer

Ook in de zomerperiode bouwen wij door. We hebben weer een paar gave dingen ontwikkeld, een paar wensen doorgevoerd en wat bugs opgelost die gemeld waren. We vertellen je graag wat er in de nieuwe versie van Recept Locatie en Recept & Nummer zit.

Recept Locatie

APRO:

• de medicatierollen van Apotheek Voorzorg kunnen nu ingescand worden.
  • de Kijksluiter kan nu ook in combinatie met APRO verstuurd worden.
    • Handel verder het recept normaal af in APRO (ophalen)
    • Klik in Apro hiernaast om de knop om de client van Recept Locatie te openen
    • Klik op zoek Kijksluitervideo's. Vink aan welke je wilt versturen en klik op ophalen.
    • Het Kijksluiter bericht wordt nu verstuurd.

Instellingenmodule:

• het meenemen van een bak door een bezorger gaat nu automatisch. Je hoeft niet meer op 'meenemen' te klikken. Hierin zat een bug.
  • verzegelde bakken worden niet meer gewist overnight maar blijven gewoon in het scherm staan.
  • er wordt hard gewerkt aan de Voorzorgkoppeling en het inscannen van volledige bakken met baxter rollen. We zijn er bijna. Nog heel even geduld.

Bezorgmodule:

• als het vinkje aanstaat bij 'gedeelde bezorglijst aanmaken', dan is het verplicht om een lijstnaam aan te maken.

• Bug opgelost: crashen bezorgapp op specifieke telefoons en browsers
  • in de bezorgapp is nu zichtbaar dat het gaat om een Eerste Uitgifte (Pharmacom, Farmasys, Apro) of een Opiaten (Pharmacom) bezorging

Afhaalkastmodule:

• Fiatteren: er is een extra regel aan de historie toegevoegd die aangeeft waarom er geen bericht is verstuurd. Bij geen fiattering: "Bericht uitgesteld in afwachting akkoord huisarts". (Pharmacom)
  • Medicatierollen: bij het inscannen van de rollen wordt ook gezocht of er al iets klaarligt voor de klant, zodat een recept samengevoegd kan worden.
  • Er bestaat een barcode om de functie 'verplaatsen' te scannen. Deze werkt nu ook in het scherm 'splitsen/verplaatsen' bij meerdere recepten.
  • Het verwijderen van "Niet opgehaalde" pakketjes is makkelijker gemaakt. Er is in het track en trace tabblad een Niet Opgehaald knop toegevoegd. Dit is dan beter zichtbaar in de historie.

ROWA koppeling:

• %%OPHAALCODE%% werd niet automatisch aangepast, dat is nu opgelost.

Registratiemodule:

• in de historie is nu zichtbaar dat een klant heeft getekend voor ontvangst van de medicatie.
  • de afhaalknop is vergroot en de andere knoppen op het scherm zijn verwijderd.

Pharmaself24 koppeling:

• Er kunnen nu 2 (of meerdere) verschillende pharmacom apotheken gekoppeld worden aan 1 Pharmaself24. Hiervoor is uiteraard de Pharmaself koppeling nodig (voor beide apotheken). Dit wordt ingesteld door Apotheek Partners. Vraag hiervoor een offerte aan. help@apotheekpartners.nl

PostNL koppeling:

• Recepten kunnen nu gesplits/verplaatst worden indien ze van de afhaalkast of bezorgmodule worden overgedragen naar PostNL

Servilocker:

• we hebben na lange tijd ontwikkelen een volledige koppeling met de Servilocker en CGM gebruikers. Deze kunnen we binnenkort gaan implementeren. Deze koppeling houdt in dat Recept Locatie alles ziet wat er met het pakketje is gebeurt en dat de berichten verstuurd worden via Recept Locatie. Heb je interesse? Laat het ons weten.

Recept & Nummer

• De layout van de "groene knop" is aangepast om het single-touch gebruik te verduidelijken. Zie de afbeelding hieronder.
  • De extra knop "Gele knop" is aangepast. Je kunt nu 2 aparte regels aanmaken. Zie ook de afbeelding hieronder.

• De extra wachtrij is nu ook zichtbaar in de backoffice.

• Bug opgelost: het dropdownmenu in de baliecliĆ«nt is weer goed zichtbaar.

En de laatste tijd hebben we aardig wat storingen gehad, maar wist je dat het niet Recept Locatie lag? Door de vele uitgebreide koppelingen die Recept Locatie heeft zijn wij ook gevoeliger voor storingen bij koppelpartners. Tijdens een storing gaan we hierom ook altijd direct in gesprek met de partner om deze storing zo snel mogelijk op te helpen oplossen. Onze uptime & perfomance zijn 99,95%.

We hopen dat je blij wordt van alle ontwikkelingen, net als wij. We hebben nog meer klaar liggen, hiermee gaan we hard aan de slag.

De planning is om eind september weer een release te hebben.

Team Apotheek Partners.